Χθες βράδυ περιμέναμε αγαπημένους φίλους στο σπίτι.

Σκέφθηκα να επωφεληθώ με τα λαχανικά της εποχής και έψαξα να δω τι θα μπορούσα  να δημιουργήσω στον φούρνο με ένα μπρόκολο.

Ο Άκης μου έλυσε μαγικά και νοστιμότατα την απορία. Ένα υπέροχο και γρήγορο μπρόκολο ογκρατέν που άφησε τα καλύτερα σχόλια της βραδιάς.

Μην διστάσεις να το φτιάξεις.

 

  • 1 μεσαίο μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. γάλα 1.5 % 
  • 300 γρ. τσένταρ τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο 
  • Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης.
  • Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα και τα 200 γρ. τσένταρ.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το υπόλοιπο τσένταρ και πασπαλίζουμε στο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/almyra/mprokolo-ogkraten