Πρωταγωνίστρια της Καθαρής Δευτέρας. Η ταραμοσαλάτα που πολύ αγαπώ!

Ερωτεύσιμη σχεδόν , όταν παντρεύεται με ένα κομμάτι ξεροψημένη λαγάνα…

Σου βρήκα πανεύκολη παρασκευή λευκής ταραμοσαλάτας που θα δεν θα το πιστεύεις πόσο γρήγορα ετοιμάζεται!

Υλικά για μια δόση (μεζές για 6-10 άτομα)
170 γραμ. λευκό ταραμά
½ λευκό κρεμμύδι ή 2 κοκκάρια καθαρισμένα (προσοχή: όχι κρεμμύδι που να είναι πολύ αψύ)
100 ml χυμό λεμόνι
120 ml ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο)
3 φλιτζ. ψίχα ψωμιού ολικής ή ζυμωτό (να έχει υφή), μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο καλά

 

Βάζεις το κρεμμύδι στο μπλέντερ να ψιλοκοπεί. Προσθέτεις τον ταραμά και λίγο -λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας τα να γίνουν πολτός (περίπου μισό λεπτό σε γρήγορη ταχύτητα).

Προσθέτεις την ψίχα του ψωμιού και σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι, χτυπώντας και δοκιμάζοντας, ώστε να έρθει ακριβώς στην γεύση που σου αρέσει.
Δύσκολο;