Η αλήθεια είναι πως οι πόροι του προσώπου , όταν είναι πολύ εμφανείς είναι κι ενοχλητικοί…

Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που μάλλον θα τους μειώσουν ή και θα τους κρύψουν εντελώς!

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα χαρώ να μου πεις πως όντως ειδες την αλλαγή…!

  1. Χρησιμοποίησε πάγο. Περνάς ένα παγάκι από καθαρό πρόσωπο για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να τονώσεις την επιδερμίδα σου και να κλείσεις τους ανοιχτούς πόρους.
  2. Υιοθέτησε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης προσώπου. Ο σχολαστικός καθαρισμός του προσώπου σου και η συχνή απολέπιση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα λαμπερό δέρμα, αφού όταν οι πόροι  είναι γεμάτοι ακαθαρσίες, δείχνουν μεγαλύτεροι. Επίσης, βασικό βήμα της περιποίησης του προσώπου  είναι η ενυδάτωσή του με ένα μη φαγεσωρογόνο προϊόν, δηλαδή μία κρέμα που δε φράζει τους πόρους σας.
  3. Αξιοποίησε τη δύναμη του ατμού. Βράσε νερό και στη συνέχεια μείνε πάνω από την κατσαρόλα για μερικά λεπτά, με μια πετσέτα να καλύπτει το κεφάλι σου. Ο ατμός έχει την ιδιότητα να ανοίγει τους πόρους. Στη συνέχεια, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό προϊόν, ώστε να καθαρίσεις τους ανοιχτούς πόρους, και ξέβγαλε με παγωμένο νερό για να τους κλείσεις.
  4.  Μάσκες με άργιλο. Οι μάσκες αργίλου απομακρύνουν τις ακαθαρσίες, τα νεκρά κύτταρα και την περιττή λιπαρότητα από το δέρμα, ενώ παράλληλα μειώνουν τη λοίμωξη και έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
  5. Ποτέ χωρίς την αντηλιακή . Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά η ηλιακή ακτινοβολία μειώνει το κολλαγόνο του δέρματος. Χωρίς το απαραίτητο κολλαγόνο, οι πόροι δείχνουν μεγαλύτεροι. Ένας ακόμη λόγος να μη φεύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς πρώτα να έχεις εφαρμόσει μια γενναία ποσότητα αντηλιακής κρέμας.