Θα το φτιάξεις μία φορά και μετά δεν θα θέλεις να δοκιμάσεις  ξανά την συνταγή της μαμάς. ΄Οχι, ότι έχουν τρελές διαφορές. Μερικές παραπάνω μυρουδιές στην σάλτσα που τον συνοδεύει..κι ο κεφτές απογειώνεται στον ουρανίσκο σου.

Για 2 άτομα θα χρειαστείς:

400 γρ. φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά

10 γρ. δυόσμο

20 γρ. σκόρδο

20 γρ. μαϊντανό

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 αυγό

πιπέρι – αλάτι

ελαιόλαδο

Για την κόκκινη πικάντικη σάλτσα:

500 γρ. κονκασέ ντομάτα

1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ξυλάκι κανέλας

1/2 πορτοκάλι

ελαιόλαδο

λίγο μπούκοβο

αλάτι – πιπέρι

1 πακέτο λιγκουίνι

Βάζεις τον κιμά σε λεκάνη. Ψιλοκόβεις τα βότανα, πολτοποιείς το σκόρδο, στίβεις το πορτοκάλι και το ρίχνεις στον κιμά. Συνεχίζεις και με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν. Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο 30΄κι αφού το βγάλεις , το πλάθεις σε κεφτέδες. Αλευρώνεις και τα ρίχνεις σε καυτό λάδι για να τηγανιστούν. Τα βάζεις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και συνεχίζεις με την σάλτσα.

Ρίχνεις όλα τα υλικά σου σε κατσαρολάκι και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 20΄. Βράζεις και τα λιγκουίνι για 7΄και τα σουρώνεις. Για να ενώσεις όλα τα υλικά , βάζεις μέσα σε τηγάνι την σάλτσα με τα κεφτεδάκια και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση. Επειτα προσθέτεις τα ζυμαρικά , ανακατεύεις απαλά και αποσύρεις από την φωτιά.Γαρνίρεις με ψιλοκομμένο μαιντανό