Πρόκειται για μικρά έργα τέχνης από την Κολομβία. Οι τσάντες mochila –  οι γνήσιες κι αυθεντικές – κρύβουν την αξιέπαινη δουλειά πολλών γυναικών που δουλεύουν στο χέρι για να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν στο τέλος ,στην κάθε βιτρίνα που χαζεύεις ,το αριστουργηματικό αυτό αποτέλεσμα. Ίσως κι οι “τσιμπημένες” τιμές τους να είναι δικαιολογημένες τελικά.

Μοchila στην Νότια Αμερική σημαίνει τσάντα, κι οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε χωριού επιλέγουν τα δικά τους φυσικά υλικά για να ξεκινήσουν την δημιουργία της κάθε τσάντας. Είναι που κάθε γη έχει τις δικές της “προσφορές”, για να εκμεταλλευτούν οι μόνιμοι Κολομβιανοί.

Και για την ιστορία , να σου πω ότι η συγκεκριμένη φυλή  Wayuu που ασχολείται με όλη αυτή την fashion βιομηχανία, είναι άνθρωποι που δουλεύουν 3 – 4 εβδομάδες για να φτιαχτεί μια τσάντα, η οποία πάντα έχει γνήσιο μαλλί από την περιοχή και χρώματα κι εμπνεύσεις από το περιβάλλον που ζουν.

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει fashion trend των celebrities στο εξωτερικό και  όχι μόνο. Πάντως, οι βιτρίνες μας φέτος θα πολιορκηθούν από την κολομβιανή τάση…η οποία θα σε κερδίσει, εν όψει άνοιξης και καλοκαιριού…