halvas4edited

Νηστίσιμη αμαρτία το χαρακτηρίζεις , μετά….

Αφού το δοκιμάσεις και πλημμυρίσει ο ουρανίσκος ευχαρίστηση από υπέροχους γευστικούς συνδυασμούς. Η σοκολάτα, το άρωμα του χαλβά και της κανέλας, απλά απογειώνουν το συγκεκριμένο γλύκισμα. Δοκίμασε το …

1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό

2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο με λίγο βούτυρο

3 ποτήρια νερού ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

150 γρ. δάκρυα από σοκολάτα κουβερτούρα

½ λεμόνι

1 ξύλο κανέλας μικρό

λίγη κανέλα για γαρνιτούρα

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το λεμόνι, το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 15-20 λεπτά ώστε να φτιάξουμε ένα σιρόπι, όχι πολύ σφικτό αλλά και ούτε πολύ αραιό.

Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο με  λίγο βούτυρο. Tο αφήνουμε να θερμανθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χονδρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε.

Όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να δέσει. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα δάκρυα της σοκολάτας.

To ρίχνουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και κόβουμε μερίδες πουδράροντας με λίγη κανέλα.

Τόσο απλό, μα και τόσο πεντανόστιμο…