τρουφακια καφε

Δημιουργείς , άρα απολαμβάνεις!

Μικρές εκλεπτυσμένες μπουκίτσες που χαρίζουν ηδονή στον ουρανίσκο σου..

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και δημιούργησε τα ωραιότερα τρουφάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΙ 15X15 EK.

500 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 70% ΚΑΚΑΟ
250 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
60 ML ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
50 ΓΡ. ΜΕΛΙ
2 ΦΛ. ΔΙΠΛΟ ESPRESSO ΡΟΦΗΜΑ (120 ΜL)
ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι, τον καφέ εσπρέσο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα της σοκολάτας σε ένα μικρό ταψάκι καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες να σφίξει.
Αφού κρυώσει και σφίξει, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα περνάμε από τη σκόνη κακάο και σερβίρουμε.

 

 

 

πηγή:chefonair