milk1

Φτιάξε μόνη σου το δικό σου συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, που χρησιμοποιείς για τα γλυκά σου και όχι μόνο.

Με λίγα απλά υλικά, δεν θα ξαναχρειαστεί να αγοράσεις από τα ράφια του super market , το αντίστοιχο του εμπορίου.

500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
375 ml πλήρες γάλα
45 γραμμάρια βούτυρο
Μερικές σταγόνες βανίλιας

Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψε τα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο μαγείρεψε μέχρι να δεις ότι το γάλα  συμπυκνώνεται. Θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις ζάχαρη άχνη συσκευασμένη γιατί θα γίνει πιο γρήγορα το γάλα.

Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, αναδεύοντας κάθε λίγο και αφού έχει κυρώσει το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι και το φυλάμε στο ψυγείο. Αν το κρατήσεις για αρκετό καιρό στο ψυγείο ερμητικά κλειστό θα γίνει πιο κρύο και πιο πηχτό. Και έτσι θα μπορείς να το βάζεις σε όλα τα αγαπημένα σας γλυκά.