soutzoukakiapoliti

Το μενού σήμερα λέει … σουτζουκάκια.

Αγαπημένο φαγητό όλων μας, στο σπίτι. Παραγγελιά της μικρής μας, εδώ και μια εβδομάδα. Μπόλικη φέτα, φρέσκο ψωμάκι και χωριάτικη σαλάτα. Το συνοδεύω πάντα με πιλάφι. Εσύ;

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό χοιρίνο κιμά
2 σκελ. σκόρδο τριμμένες
1 αρκετά μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί και στυμμένο)
1 κ.γ. κοφτό κύμινο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα
5 καρφάκια γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα
2 ντομάτες μεγάλες
3 κ.σ. πελτέ διαλυμένο σε νερό (1 ποτήρι μεγάλο νερό για κάθε κουταλιά)
1 σκελ. σκόρδο τριμμένη
1 σάλτσα ντομάτας (250 γρ. περίπου)
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή ζαχαρη

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα υλικά της και την αφήνουμε να βράζει.
Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα, φροντίζοντας να μη μας ξεροψηθούν, για να μπορούν να ρουφήξουν τη σάλτσα.
Ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για μισή ώρα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.