recipe_main_akis-petretzikis-troufes-sokolatas-me-amygdala-kai-fystikia (1)

Παραμονές του Αγ. Βαλεντίνου και σου έχω την ιδανική γλυκό – αμαρτία για τον αγαπημένο σου. Εύκολη και γρήγορη η παρασκευή τους, ψώνισε τα υλικά και μπες μέσα στην κουζίνα να τις ετοιμάσεις.

Τρούφες όλο σοκολάτα και άρωμα από λικέρ…..

¾ της κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος

600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

¼ της κούπας (60 ml) λικέρ αρωματισμένο με αμύγδαλο

1 κούπα (140 γρ. ) ξεφλουδισμένα φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και δίνουμε μια βράση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.

Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι ή με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.

Ρίχνουμε μέσα και το λικέρ και αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί.

Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20Χ20 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.

Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού. Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη τρούφα πιο εύκολα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε ίσα ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.

Τα πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

 

πηγή:akispetritzikis