mousse

Και μόνο που ακούς τον τίτλο της συνταγής, τρέχουν τα σάλια σου!

Ακόμη κι αν δεν είσαι από τους fun του χαλβά , εδώ σηκώνεις χέρια ψηλά….

500 γρ. χαλβά του μπακάλη με γεύση σοκολάτα
4 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. κακάο
χυμό από μισό πορτοκάλι
500 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
Για τη διακόσμηση
σπασμένο παστέλι
τριμμένα μπισκότα κανέλας
γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Σε ένα μπολ, σπάμε εντελώς με πιρούνι το χαλβά και τον ανακατεύουμε με το ταχίνι, το χυμό πορτοκάλι και το κακάο.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ-χτυπιέται καλύτερα όταν είναι κρύα από το ψυγείο.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγύ στο μείγμα του χαλβά.
Μπορούμε να βάλουμε τη μους σε φόρμα, να την κρυώσουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και να τη σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της ή να τη βάλουμε σε ποτήρια, σε στρώσεις εναλλάξ, μους, παστέλι, μους, γλυκό του κουταλιού.

 

 

πηγή:pirouni.gr