Πολλές φορές η υπερβολή φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που εμείς περιμένουμε.

Πρόσεξε τις παρακάτω λάθος κινήσεις που τυχόν κάνεις όταν ξεβάφεσαι και πλένεις το πρόσωπο σου και κοίτα να τις αποφεύγεις από εδώ και πέρα…

1. Όχι υπερβολές στην συχνότητα που πλένεσαι. Παραπάνω από 2 φορές την ημέρα δεν χρειάζεται να βάζεις αφρούς καθαρισμού ή κάτι άλλο. Το δέρμα θα γεράσει και θα αφυδατωθεί , εκεί που δεν το περιμένεις.

2. Η χρήση του κλασσικού σαπουνιού για το πλύσιμο στο πρόσωπο σου, μόνο κακό θα σου κάνει. Αφαιρείται σταδιακά η φυσική ποσότητα ελαίων που έχει το δέρμα μας και κάποια στιγμή θα εμφανιστεί και ερεθισμός. Το ιδανικό είναι να ψάξεις για καθαριστικά προσώπου με συστατικά που ηρεμούν και καταπραΰνουν την επιδερμίδα , όπως είναι το πράσινο τσάι.

3. Προσοχή στην απολέπιση.Η ιδανική ώρα είναι το βράδυ – λένε οι δερματολόγοι – τότε που το δέρμα μας βρίσκεται σε φάση ανάπλασης κι ανανέωσης των κυττάρων του.Όσο μεγαλώνουμε σε ηλικία το πρόσωπο μας έχει περισσότερο ανάγκη το peeling , μιας και μόνο του το δέρμα δυσκολεύεται να κάνει τις εσωτερικές διεργασίες που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Αποτέλεσμα, να βλέπουμε στον καθρέφτη ένα τραχύ σκληρό κι αφυδατωμένο δέρμα. Πάλι, προσέχεις την συχνότητα που κάνεις την απολέπιση, η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 φορές την εβδομάδα.

4. Δεν ξαπλώνεις στο κρεββάτι  ποτέ χωρίς να έχεις αφαιρέσει πρώτα κάθε ίχνος μακιγιάζ. Κάποιες φορές είσαι τόσο κουρασμένη που βαριέσαι να πας μέχρι το μπάνιο…Κι όμως η ζημιά που προκαλείς εκείνη την στιγμή είναι διάρκειας εβδομάδων. Γιατί τόσο θα κάνει το δέρμα σου για να συνέλθει από τους φραγμένους πόρους και το σμήγμα που δημιουργήθηκε.

Ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι μη αφήνεις την επιδερμίδα σου να διώξει όλα τα νεκρά κύτταρα που κάνει κάθε βράδυ και να αναπλάσει μόνο του την εξωτερική στοιβάδα.

5. Δεν ξεπλένεσαι ποτέ με ζεστό νερό. Ιδιαίτερα τον χειμώνα που η επιδερμίδα μας είναι πιο αφυδατωμένη και με τάση λιπαρότητας, το καυτό νερό θα σε “στεγνώσει ” περισσότερο. Προτίμησε να πλένεσαι στον νιπτήρα κι  όχι στο ντους, έτσι ώστε να μπορείς να ρυθμίζεις την θερμοκρασία του νερού.