Μην σκεφτείς να κλείσεις συνδρομή σε γυμναστήριο. Μην ξεφυσάς  για  τους κοιλιακούς που θες να αποκτήσεις κι όλο το αναβάλλεις. Πριν 3 σχεδόν χρόνια ξεκίνησα να περπατώ με μια φίλη. Καθημερινά, σχεδόν  1 ώρα κάθε φορά. Η διαφορά στο σώμα εντοπίζεται μετά το πρώτο εξάμηνο, και μετά είσαι ακόμη πιο κεφάτη να συνεχίσεις αφού το αποτέλεσμα επάνω σου, σου ανεβάζει την ψυχολογία.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι 30΄ περπάτημα την ημέρα, είναι αρκετά για να κρατήσεις τον μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα.

Το περπάτημα ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες , ανεξάρτητα από την φυσική κατάσταση του καθένα. Συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα αφού βοηθάει στην καλύτερη υγεία του οργανισμού τους. Οι ήπιες εντάσεις δίνουν την δυνατότητα για ασφαλή και σταδιακή προσαρμογή των λειτουργιών της καρδιάς. Το περπάτημα μαζί με το κολύμπι αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο για αδυνάτισμα και κάψιμο λίπους, αφού ο μικρός βαθμός δυσκολίας επιτρέπει την παρατεταμένη δραστηριότητα.

Οι γυμναστές προτείνουν το περπάτημα σε ανηφόρες, αφού έτσι επιτυγχάνεται η αύξηση των θερμίδων που καίγονται μέχρι και 50%. Με το γρήγορο περπάτημα καις τόσες θερμίδες , όσες και με το τζόκινγκ.

       Απλό περπάτημα: Είναι ο απλός βηματισμός χωρίς καθόλου ένταση με μικρούς διασκελισμούς και μέση ωριαία ταχύτητα 2 -4 χλμ. ανά ώρα.

       Αθλητικό – δυναμικό περπάτημα: Ο διασκελισμός είναι μεγαλύτερος και η κίνηση στα χέρια είναι έντονη. Η μέση ωριαία ταχύτητα κυμαίνεται από 4,5 – 6,5 χλμ.  ανά ώρα.

      Βάδην: Το ένα πέλμα πρέπει να έχει πάντα επαφή με το έδαφος, ενώ τα χέρια έχουν εντονότερη κίνηση. Η ταχύτητα μπορεί να φτάσει και τα 9 χλμ.  ανά ώρα, ενώ το άνοιγμα του διασκελισμού κοντά στο ένα μέτρο.

Βρες παρέα ή κι αν όχι , ακούγοντας μουσική από τα ακουστικά σου , πάρε τους δρόμους και θα με θυμηθείς.

Είναι μόνο για καλό!!

πηγές: vita.gr – shape.gr