bolonez

Αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους!

Δοκιμάζοντας τα «μακαρόνια με κιμά» στον φούρνο και προσθέτοντας και κρέμα γάλακτος , η μαγειρική σου έμπνευση παίρνει άλλη διάσταση!

Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
 Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά 

Σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο  το βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σπάζοντας κάθε σβόλο που δημιουργείται, έτσι ώστε να γίνει ο κιμάς «σπυρωτός» και το σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια, τον πελτέ, την ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο.

Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη κάνουμε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και πάλι κιμά.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών και πασπαλίζουμε με την γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να ροδίσει.