Είναι τα τυροπιτάκια που ούτε φύλλο χρειάζεται να έχεις για να τα φτιάξεις και γίνονται ανάρπαστα για την μπισκοτένια υφή που τα χαρακτηρίζει.

Την συνταγή την είχα γράψει ένα πρωί πριν χρόνια από την τηλεόραση κι αν θυμάμαι καλά ήταν της Μπαρμπαρίγου. Πολύ εύκολα υλικά , αφού τα έχεις σχεδόν όλα στο ψυγείο σου πάντα.

Για τηνζύμη θα χρειαστείς:

250 γρ. βούτυρο

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κεσεδάκι σπορέλαιο

3 κ. σ. κεφαλοτύρι

1 φακ. baking powder

1/ 2 κιλό μαλακό αλεύρι (μπορεί να πάρει και περισσότερο)

Ζυμώνεις τα υλικά σου και αφήνεις στο ψυγείο για 15′ να δέσουν καλύτερα.

Για την γέμιση :

1 φλ. φέτα

1 φλ. κεφαλοτύρι (ό,τι κίτρινο έχεις)

1 αυγό

Μην σε αγχώσει, αν νιώθεις την ζύμη πολύ μαλακή στα χέρια σου. Το βούτυρο δεν θα την αφήσει να σκληρύνει αλλά παράλληλα θα την κάνει και τραγανή στο ψήσιμο. Παίρνεις μικρή ποσότητα ζύμης , την πλάθεις σε μπαλάκι και την πατάς με τα χέρια σου στον πάγκο να ανοίξει. Ρίχνεις ένα κουταλάκι από την γέμιση σου και κλείνεις καλά γύρω – γύρω το πιτάκι σου, για να μην βγει το τυρί έξω όταν θα ψήνεται.

Σε ταψί με λαδόκολλα ψήνεις τα τυροπιτάκια σου για 20′ περίπου.