mous-xalva (1)

Γλυκό και δροσερό ταυτόχρονα!

Κερνάς και γοητεύεις ουρανίσκους και βλέμματα. Μια μους από χαλβά, μπανάνες και κόκκινα φρούτα!

200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης, ελαφριά ή εντελώς άπαχη (0% λιπαρά)
200 γρ. χαλβάς του μπακάλη, βανίλια, θρυμματισμένος
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ, ανάμεικτα κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα (στους καταψύκτες των περισσότερων μεγάλων σούπερ μάρκετ) ή φρέσκα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα)
60 γρ. ζάχαρη άχνη

Χτυπάς με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί (δηλαδή να σχηματίζονται κορυφές που να στέκονται).

Δουλεύεις στο μπλέντερ τον κομματιασμένο χαλβά με τις φέτες μπανάνας και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές, μεγάλες και κυκλικές κινήσεις, για να μην χαθεί ο αέρας της και ξεφουσκώσει. Μοιράζεις το μείγμα σε 4 – 6 γυάλινα ποτήρια, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4 και τα βάζεις στο ψυγείο.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις τα κόκκινα φρούτα με τη ζάχαρη άχνη και τα αφήνεις να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να λιώσουν.

Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει καλά. Συμπληρώνεις με το μείγμα αυτό τις μους, γεμίζοντας τα ποτήρια μέχρι επάνω και σερβίρεις.

 

πηγή:dinanikolaou.gr