Εδώ και μερικά χρόνια , στο εξοχικό μας , έχουμε κρεμάσει, σαν διαχωριστικό δωματίου μεταξύ καθιστικού και υπνοδωματίων, μια κουρτίνα από σχοινί και κοχύλια. Τα σχόλια ήταν πάντα θαυμασμού και σε πληροφορώ ότι ακόμη και σαν προστασία από μύγες – εισβολείς στα υπνοδωμάτια, μια χαρά έπαιξε και παίζει το ρόλο της.

Αν βέβαια την φτιάξεις και μόνος σου, σε όποιο μέγεθος θέλεις και για όποιο ρόλο επιθυμείς να της δώσεις ακόμη μεγαλύτερη αξία  αποκτά.Όχι;

H απλούστερη μορφή είναι εκείνη που πάνω σε κομμάτια πετονιάς ή σχοινιού θα δέσεις ανά διαστήματα κοχύλια, αφού τους ανοίξεις μια μικρή τρύπα με ένα πολύ λεπτό κοινό τρυπάνι. Μπορείς να στερεώσεις τα κοχύλια είτε κάνοντας σε αυτό το σημείο κόμπο αρκετές φορές ή δένοντας το κάθε κοχύλι με απλή θ ή με όποιον άλλο σε εξυπηρετεί ανάλογα  και με το πως θέλεις να “στέκονται” τα κοχύλια πάνω στο σκοινί ή την πετονιά, το μέγεθός τους κλπ.

Για να κρεμαστεί μια τέτοια κουρτίνα, θα πρέπει να εφοδιαστείς με λεπτό ξύλινο πηχάκι  ή ένα θαλασσόξυλο που θα μαζέψεις από την παραλία. Βιδώνεις πάνω στο ξύλο, στρογγυλά γαντζάκια και δένεις στο καθένα από μια σειρά πετονιάς ή σχοινιού που έχεις ετοιμάσει με τα κοχύλια.

Αν θα χρησιμοποιήσεις κοχύλια που έχεις μόνη σου μαζέψει, πρώτα θα πρέπει να τα περάσεις με προστατευτικό βερνίκι που θα τονίσει το χρώμα τους.