Μου αρέσει σαν ιδέα! Το βλέπω σε ταινίες , σε περιοδικά σπιτιού, σε lofts και ζηλεύω.

Η αλήθεια είναι ότι αν αποφασίσεις να βάλεις ταπετσαρίες ή να ζωγραφίσεις ,ή να κρεμάσεις λέξεις ή φράσεις σε τοίχους των δωματίων , πρέπει να το κάνεις με προσοχή κι εύστοχα. Βρες ένα σημείο , κατά προτίμηση μεγάλο κομμάτι “ελεύθερου” τοίχου, ώστε να αναδειχθεί όπως πρέπει η αγαπημένη σου φράση ή το moto που λατρεύεις.

Η προσωπική πινελιά, δίνει το στίγμα σου στον επισκέπτη και χαρακτηρίζει την ιδιοσυγκρασία σου τις περισσότερες φορές. Αν δεν θέλεις να επιλέξεις την λύση της ταπετσαρίας – η οποία σε δεσμεύει αλλιώς – μπορείς να κατευθυνθείς στην ιδέα του μαυροπίνακα όπου θα μπορείς κάθε φορά να αλλάζεις και το μήνυμα που έχεις γράψει.

Κλασσική ιδέα και λύση που συνήθως την επιλέγουν οι περισσότεροι είναι το χολ,  μιας κι είναι η πρώτη είσοδος όλων στο σπίτι σου. Σκέψου κάτι έξυπνο που σε αντιπροσωπεύει ή στείλε το δικό σου καλωσόρισμα στους φίλους σου με αυτό τον τρόπο. Πάνω από μια συρταριέρα ή δίπλα σε κρεμάστρα των ξένων. Συνήθως επιλέγεις χαρούμενα χρώματα που θα “κοντράρονται” με το χρώμα του τοίχου.

Στα υπνοδωμάτια κι ιδιαίτερα στα παιδικά δωμάτια μπορείς να κρεμάσεις μεγάλα γράμματα με το όνομα του παιδιού και να δώσεις funky στιλ στην διακόσμηση του τοίχου.

Από πολλούς αυτή η διακοσμητική παρέμβαση χαρακτηρίζεται σαν μια μοντέρνα έκφραση κι από άλλους ως μια απλή “αναζωογόνηση” του χώρου , βάζοντας την αλφαβήτα με νόημα στον τοίχο σου.

Μου αρέσει έτσι ή αλλιώς και ψηφίζω. Εσύ;