arni1

Δοκίμασε για το κυριακάτικο τραπέζι , κάτι πιο εναλλακτικό και πάντα όμως νόστιμο. Να μετατρέψεις το αρνάκι σε “γιαουρτλού αναφορά” είναι εύκολο;

Δες παρακάτω, πως όχι!

1 κιλό αρνί (σε μερίδες, χωρίς κόκαλο)
1⁄4 κούπας βούτυρο (σε κυβάκια)
2 κούπες ρύζι κίτρινο (για πιλάφι)
1⁄2 κούπας νερό (ζεστό)
4 κούπες νερό (βραστό)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 τεμ. αβγά (χτυπημμένα με το αλεύρι)
2 κουτ.σούπας αλευρι
1⁄3 κούπας βουτυρο (καθαρισμένο)
αλάτι
πιπέρι

 

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε τα κοματάκια βουτύρου, το 1/2 φλυτζάνι με το ζεστό νερό και ψήνουμε στους 180C για μία ώρα, να ροδίσει και να μισομαλακώσει.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλήνουμε και το στραγγίσουμε) γύρω από τα κομάτια του αρνιού.
Προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα μία ώρα, να γίνει και το ρύζι.
Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μίγμα των αβγών και του αλευριού καλά και περιχύνουμε το φαγητό, να καλυφθεί.
Περιχύστε με το καθαρισμένο βούτυρο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε ζεστό.