Θα το λέω συνέχεια και δεν θα βαρεθώ να το υποστηρίζω. Τα δωμάτια του σπιτιού μας θέλουν χρώμα κι ιδιαίτερα όταν ανοίγει ο καιρός , την ανανέωση σε αποχρώσεις στους τοίχους την αναζητάς.

Ομολόγησε μου , πόσες φορές τον χρόνο , αν “έπιαναν τα χέρια σου” θα άλλαζες το χρώμα στα δωμάτια; Είναι βρε παιδί μου αυτή η εσωτερική “φαγούρα” για αλλαγές που μας πιάνει  – άλλον πιο συχνά, άλλον πιο αραιά –  και αρχίζουμε και χαζεύουμε καταλόγους από χρώματα …

Κι εκεί ξεμυαλίζομαι, και αρχίζουν να μου μονοπωλούν το ενδιαφέρον τα γήινα, εκ των οποίων το πορτοκαλί κερδίζει με διαφορά από τα υπόλοιπα. Το ένα παιδικό υπνοδωμάτιο , η καμινάδα από το τζάκι μας κι άλλα μικροσημεία που θα ήθελα να είχα βάψει κι αυτά στην πορτοκαλένια , αγαπημένη μου, εμμονή!

Δεν ξέρω αν είσαι λάτρης των πιο ψυχρών χρωμάτων ή όχι, αλλά το συγκεκριμένο γήινο ταιριάζει με πολλά ,αν το συνδυάσεις και μεταμορφώνει αυτόματα τον χώρο σε πιο οικείο και ζεστό.

Ακόμη κι αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία να βάφεις τοίχους, η “πινελιά” σε πορτοκαλί έπιπλο ή διακοσμητικό ή ακόμη και κουρτίνες θα κάνει την διαφορά.

Χαρούμενο, ζωντανό, μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα δωμάτια , χωρίς ενδοιασμούς…