Σουβλάκι κοτόπουλο … από τα χεράκια σου!

 

Το χειροποίητο σουβάκι έχει άλλη χάρη. λέει το μεγάλο αγόρι του σπιτιού! Γι αυτό συνήθως κάποιες Κυριακές  απολαμβάνουμε όλη την διαδιακασία , όλη την «τελετουργία του τυλιχτού» , από τhν αρχή μέχρι το τέλος.

Μπορείς να έχεις καλαμάκια, μπιφτέκι, ακόμη και γύρο δικό σου. Τώρα όμως θα διαβάσεις συνταγή μόνο για κοτόπουλο , εμπνευσμένο από τoν «μέντορα» μας τον … Άκη!

(Το αγαπάμε πολύ αυτό το αγόρι, τι να κάνουμε;)

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

200 γρ. άλμη

πίτες για σουβλάκια

λαχανικά της αρεσκείας μας (ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τομάτα κομμένη , μαρούλι κομμένο)

ελαιόλαδο

Για την άλμη

550 ml νερό

1/2 λεμόνι κομμένο στη μέση

3 φύλλα δάφνης

½  ματσάκι μαϊντανό

½  κ.σ. ξερό θυμάρι ή ½ ματσάκι φρέσκο

1 κ.σ. μέλι

35 γρ. αλάτι χοντρό ή το μισό ή λιγότερο ψιλό

2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους σπασμένες

1 κ.σ. κόκκοι πιπέρι μαύρο

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)

1 κ.σ. χυμό από λάιμ

 

Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή βρίσκεται στην άλμη!!!

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την άλμη σε ένα κατσαρολάκι.
  • Ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη.
  • Μόλις περάσει η 1 ώρα, σουρώνουμε σε ένα μπολ. Πρέπει να είναι κρύα τελείως.
  • Κόβουμε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τα βάζουμε μέσα στην άλμη. Τα αφήνουμε από 1/2 μέχρι 1 ώρα.
  • Σουρώνουμε τα κοτοπουλάκια μας και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Πρέπει να στραγγίξουμε ό,τι υλικό υπάρχει στο κοτόπουλο.
  • Παίρνουμε καλαμάκια και περνάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο.
  • Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
  • Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, τα βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά να ψηθούν.
  • Βάζουμε τις πίτες μας σε ένα ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Τις ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι.
  • Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι ή με οποιοδήποτε συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *